?

Log in

les vacances

« previous entry | next entry »
May. 28th, 2012 | 05:10 pm
mood: calmcalm
music: Foo Fighters - Times like these

Olen lomalla, ensimmäistä kertaa sitten lukioaikojen. Harvoin olen tarvinnut mitään muuta elämässäni niin paljon kuin tätä taukoa, vaikken sitä ennen loman alkamista oikeastaan tajunnutkaan. Että voi joksikin aikaa sulkea kaiken ylimääräisen ulkopuolelle ja järjestellä asioita, kirjahyllyjä, vaatekaappeja, musiikkitiedostoja, valokuvia, ajatuksia, toiveita. Määrittää, mikä on tarpeetonta tai haitallista tai hyväksi tai tärkeää, ja sitten säilyttää tai heittää niitä pois asianmukaisesti.

Olen huomannut esimerkiksi sen, että kun opintojen tympeät deadlinet eivät ole harhauttamassa huomiota oleellisemmista asiosita, on huomattavasti helpompaa hahmottaa, mitä haluaa ja mitä ei. Ja että järjestely on kivaa (siivoaminenkin on mielekkäämpää kun lähtökohta on kauhea läävä, ja tässä on kyllä vuosien sotkut sekä hengen että materiaalin puolesta).

Erityisen kivaa oli vuosia palvelleen MP3-soittimen formatoiminen sen jälkeen, kun olin pelastanut sieltä parhaat albumit talteen. Kohta pääsen etsimään uusia biisejä ja rakentemaan uusia soittolistoja. Oikeastaan haluaisin pistää koko elämäni läpi samankaltaisesta prosessista.

Tätä samaahan tämä on jo hetken ollut, lähinnä yritän miettiä että mitäköhän hittoa nyt. Se on ok, luulisin, yliopiston puolesta olen 2/3 gradua vaille valmis ja henkisesti hyvinkin kypsä poistumaan riippumatta siitä, mitä tuleman pitää. Haaveilen ajoittain Tampereelle muutosta ja välillä kauemmaksikin. Toivon että joku haluaa mut jonnekin töihin. Toivon että joku haluaa mut jonnekin.

PS. Saatan olla done tämän blogin kanssa nyt, en ole vielä päättänyt. Jotenkin tuntuu että se voisi olla yksi niistä asioista jotka saa nyt mennä.

Link | Leave a comment | Share

Comments {4}

Tuomas

(no subject)

from: eksynytunelmiin
date: May. 28th, 2012 08:08 pm (UTC)
Link

Kohta kymmenen vuotta sitten laitettiin geeliä junassa, kohta sä oot maisteri ja mulla oli just ekan palkallisen ohjauksen ensi-ilta. Oisko tätä tiennyt? :-) Harmi, jos journalin viimeiset lauseet ovat tässä, sun tekstejä on aina ihanaa lukea ja onhan tää tavallaan vielä varmuuskopio ajasta, jolloin valvottiin yön yli pims-keksien voimalla.

Reply | Thread

Anàr

(no subject)

from: homsantuu
date: May. 30th, 2012 10:25 am (UTC)
Link

Mulla on nykyään kerran viikossa jonkun kanssa semmonen "Kohta X vuotta sitten oli kun..."-hetki :D Tää on jotain semmosta murrosaikaa että pyritään salaa aikuistumaan ja kaikki asiat vaan muistuttaa niistä jutuista mistä tulee tai on tullut puolivahingossa luovuttua.

En tiedä lopetanko tätä oikeasti, ja joka tapauksessa jatkan kyllä jollain muulla alustalla kirjoittamista! Tämänkin voisin printata ja sitoa kansiin. Väliin sopisi vanhoja valokuvia.

Semmosesta geelipurkista tulee kyllä heti mieleen että toihan on sitä Tuomas-geeliä. Pims-keksit olin jo unohtanut, mutta on mulla vieläkin varoilla keittiön kaapissa pussillinen Uskollista ystävää.

Reply | Parent | Thread

Tuomas

(no subject)

from: eksynytunelmiin
date: May. 30th, 2012 06:47 pm (UTC)
Link

Mä tein tässä Jyvikseen muutossa hyvin tietoisen valinnan "aikuiseen" elämään siirtymisestä. Tajusin kyllä myös Helsingissä asumisen aikana sen, että aikuisuus on harhaa, eikä muulla ole väliä kuin vastuun kantamisella omista teoistaan. Oon ehkä ihan tyytyväinen tähän, että pyörin työelämässä ja muistelen etappeja matkan varrelta. Erityisen hauskaa on tutustua tyyppeihin, jotka on tiennyt 6 vuotta sitten, ja joita on katsonut ylöspäin, ja nyt tekeekin hommia niiden vertaisina. :-D

Mutta tosiaan, luopumisessa ei välttämättä ole mitään vikaa. Eihän kasvua voisi tapahtua, jos ei koskaan uskalla luopua mistään.

Reply | Parent | Thread

Anàr

(no subject)

from: homsantuu
date: May. 31st, 2012 05:15 pm (UTC)
Link

Mulla on ollut semmonen olo että sellainen valinta pitäisi tässä aika pian tehdä etten ihan vallan turhaudu. En vaan ihan tiedä että mitä ihmettä työelämässäkään tekisin, mut ehkä jotain tulee vastaan, tai joku vaihtoehto. Vielä olis nähtävää muuallakin!

Reply | Parent | Thread