?

Log in

30 - Tavoitteeni elämässä

« previous entry | next entry »
Apr. 17th, 2011 | 11:59 am
mood: determineddetermined

Mua on nyt jonkin aikaa ärsyttänyt elämässä se, että, uskoakseni, siinä vaiheessa kun alkaa edes etäisesti ymmärtää, mistä on kyse, se väistämättä loppuu. Siis sikäli, kun pohjimmainen toiveeni on täysivaltainen valaistuminen, olen valitettavasti rajallisen olemassaoloni armoilla.

Vakavasti puhuen, olen miettinyt tätä nyt hetken ja näyttää siltä, että ainoa oikea tavoitteeni, inspiraationi kohde, kaikkien urakriisieni pohjimmainen lähde, on se, että haluan jollain keinolla onnistua kertomaan sellaisia tarinoita, kuin ne tarinat, jotka ovat itseeni eniten vaikuttaneet.

Vaikuttamisen keinoja on monia, itselleni luontevinta ei ole politikointi tai kansalaisaktivismi, vaan, sekä vastaanottajana että tuottajana, hyvin laajasti määriteltynä, taide. En tarkoita poliittisesti latautunutta taidetta tai propagandaa, vaan paljon yleisemmin eri tavoin kerrottujen tarinoiden lähes ainutlaatuista mahdollisuutta jakaa kokemuksia ja auttaa näkökulmien ymmärtämisessä. Joskus hyvinkin pienten juttujen. Silti se on vaikuttamista.

Tai siis, samastuminen ja ajattelu ovat tärkeitä tässä maailmassa ja koen tarinoiden edistävän molempia ja olevan siksi tärkeämpiä kuin usein väitetään, laajemminkin kuin yksilötasolla. Siksi olen välillä kaivannut taidekouluun. Että voisi keskittyä ja olla ympäristössä, jossa asiaa ei tarvitsisi välttämättä puolustella sellaiselta rasittavalta hyväntahtoiselta vähättelyltä.

Olen kyllä viime päivinä tullut siihen tulokseen, ettei tästä tarvitse tehdä ammatillista kysymystä jos tästä tekee elämäntavallisen kysymyksen, ja että voin ehkä olla itse oma taidekouluni, ja että se saattaa hyvinkin olla ratkaisu siihen, miten saan koottua omanlaiseni hyvän elämän.

Konkreettinen lyhyen ajan tavoitteeni on tällä hetkellä räjäyttää suomalainen akateeminen sarjakuvantutkimus ensi vuodesta lähtien, ja konkreettinen pitkän ajan tavoitteeni on, kuten sanottua, muuttaa jonkun mukavan ihmisen kanssa saaristoon soittamaan hiljaisesti kitaraa ja rakentelemaan veneitä.

(30/30, kiitos vain, Murmeli kuittaa.)

Link | Leave a comment | Share

Comments {0}